Mandagslista 1

Uka starter alltid med en ny mandag, men det pleier som regel å gå fint. Heldigvis så har uken før bydd på usedvanlig mye god musikk. Og sånn er det nesten hver uke, så denne mandagsspalten skal brukes til å dele musikk som jeg har satt pris på i uken som har gått. Ny og gammel, norsk og alle andre øvrige land på polet. Jeg kommer også til å samle alle disse anbefalingene i en hendig Spotify-spilleliste.

Uke 8 bød på spesielt mye helt ny musikk, både på album og singelfronten. Her får du en håndfull du kan ta med inn i denne uken!

Pause fra pausen – Tøyen Holding, Chirag, Prod: Fredfades

Undergrunnsfavoritten Tøyen Holdig teaser sitt nye album med denne laidback singelen. Håndtverket er bedre, rappene er tightere. Det er også utrolig underholdne å høre Chirag legge fra seg samfunnsoppdraget som ene halvdel av Karpe og kun rappe om damer, fancy drikke og dyr mat.

We will always love you – The Avalanches, Blood Orange. Prod: Robert Chater

Jeg har ikke hørt noe nytt fra duoen i The Avalanches siden det fantastiske Wildflower fra 2016. De returnerer med en melodiøst perle med deilige korpartier og drahjelp fra geniet Dev Hynes bak Blood Orange. Her er det mye å elske og en utmerket inngang til et potensielt nytt album.

Inside love (So Personal) – George Benson. Prod: Kashif

Dette er ingen ny låt, men «Inside love (So personal) fra 1983-albumet In Your Eyes er et mesterlig stykke dansemusikk. Basslinje og produksjon har en livsgivende energi som bare Kashif får til. Det er kriminelt bra dans. Det er verdt det kun for den funky tverrfløyten og det sier ikke rent lite.

Krokodilletårer – Cezinando, Prod: Ole Torjus Hofvind og Eivind Helgerød

Cezinando har levert sitt beste album til nå og låtskrivingen på akkurat denne låten er i en liga for seg selv. Stemmebruk og den velsnekrede produksjonen som bygger under teksten gjør det til en av de mest emosjonelle norske låter de siste årene.

Insert generic name – Okay Kaya, Prod: Kaya Wilkins

Albumet Watch This Liquid Pour Itself kom riktignok ut for et par uker siden, men jeg hører fortsatt på den utrolig sjarmerende popballaden enda. Wilkins er en utrolig dyktig låtskriver, men har også en vilt bra teft når det kommer til melodi og formidlig. Sjekke ut hele albumet, men også denne låta!

Fantasy – Against All Logic, Prod: Nicolas Jaar

Om du kommer bare for å høre samplingen er ett fett, men elektronikageni Nicolas Jaar har under aliaset Against All Logic gitt ut et nytt album. Et album som spiller på langt flere techno og klubbimpulser enn forgjengeren. Albumet 2017-2019 er et must for alle elektroniske fantaster der ute med et godt øre for distortion og kreativ sampling.

Polly – Moses Sumney, Prod: Moses Sumney

Den lysrøstede Moses Sumney har sluppet første del av et dobbelalbum. græ: Part 1 er muligens et ganske forferdelig albumnavn, men jeg er glad for at sangeren har tatt musikken sin ned det mer alternative og jazzete hjørnet av soul. Det kunne tenkes han ble fristet til å peise på med noe mer kommers etter suksessen med Aroromanticsm, men det alternativet seiret og resultatet er en fryd for øret.

(Don’t Let The Dragon) Draag On – King Krule, Prod: Dilip Harris, Archy Marshall

King Krule er tilbake med det forholdsvis lavmælte Man Alive! Albumet eksisterer i et lo-fi landskap som flørter med jazz og støy. Det er innslag av ren instrumentalmusikk og et større fokus på kontentum. Men formidlingen til Archy er stadig på topp. Du vil fortape deg i den musikalske verdenen han har skapt.

ASP – L.U:N.A, Prod: Leo Roussel

Til tross for den ganske slitsomme måten å skrive inn artistnavnet hennes på så imponerte Mia Roussel med en utrolig fengende og sløy trap/r&b låt. Franskfødte Rousell leverer sterkt på vokalfronten som balanserer på en fin linje mellom sensuell og breial. Bergenseren har skrevet noen utrolig bra hooks og refrenger, dette akkompagnert med produksjon fra egen bror gjør meg nysgjerrig på hva L.U:N.A skal gjøre videre.

It Won’t Be Me – Brigt, Prod: Brigt

Den litt mystiske artisten Brigt er en ung og lovende nostalgiker. Samtlige singler han har gitt ut, inkludert Billie Holiday-coveret «Tenderly» har imponert med sin forkjærlighet for vintageestetikk. En salig blanding house, pop, soul og kav indie. Vanskelig å definere, men veldig lett og like. Hans nyeste singel er intet unntak. En mer rocket låt som vegger assosiasjoner til Beatles og Depeche Mode av en eller annen grunn!

Spillelisten blir oppdatert hver uke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s