Mandagslista 2

Tre fulle konsertdager på by:Larm tærer på kreftene og øresusen, men det påvirker ikke utgivelsen av god musikk. Så her kommer en neve med musikk som gjorde meg tilfreds og nøyd i uke 9!

Observable Future (Parris Remix) – Carmen Villain. Prod: Carmen Villain, Parris

Carmen Villain er en av de artistene som lever akkurat under radaren her til lands. Men siden jeg plukket henne opp i 2017 har jeg blitt fascinert av hva hun får til. Både på klubbscenen og som vokalist og låtskriver. Men denne gangen er det en remix av låten «Observable Future» fra albumet Both Lines Will Be Blue som imponerte. En stilren og tung houselåt med en basslinje som får meg til å tenke på månelyset – komplett med mystisk hvisking og illevarslende horn.

Stor Stamina – PapaSierraTango. Prod:?

Sørlands Grime? Grime på norsk er en mangelvare som det er, men denne knallharde debutlåta. Slæpper hardere enn den beste friterte kyllingen i nord i London. En leken låt som konverterer britisk grime og gjør til sitt eget. Ikke var det lett å se for seg den snille sørlandsdialekten spytte så sinna verselinjer, men PapaSierraTango får det jaggu til å funke!

I disappear in your arms – bonus – Christine and the Queens. Prod: Ash Workman

Franske Christine and the Queens er noe av den deiligste popmusikken som finnes der ute akkurat nå. I helgen slapp de et liten mini-EP med låter som var i overskudd fra 2018-albumet Chris. Det grenseløst fengende og dansbart. Robyn, gjør plass, for franskmennene kommer!

Usynlig – Amalie Holt Kleive. Prod: Amalie Holt Kleive, Peder Kolsung

Jazzvokalisten Amalie Holt Kleive utfordrer med en herlig sjangerblanding! Det er som om No. 4 møter Trentemøller. Utfordrende techno og poppete visesang i en forpakning som fungerer mye bedre enn jeg hadde trodd. Kontrasten mellom det harde og myke går sammen i symbiose. Her finner du strødd harpespill, vokalsamples og en tung basslinje. En uventet klubbhit.

Describe – Perfume Genius. Prod: Blake Mills

Perfume Genius har knapt en svak låt i hele sin diskografi, men han våger å konstant reoppfinne seg selv. På «Describe» går han i en country/rock-retning med steelgitar og det hele. Han beholder likevel sin sensibilitet og ynde som gjør han så fascinerende som vokalist. Låten lener seg mer mot det maskuline i sitt uttrykk. Det er mindre skjørt, mindre vakkert. Mike Hadreas har alltid balansert selvsikkert mellom kjønnsuttrykk og jeg er spent på hvor han tar prosjektet sitt fremover!

Fast Learner – Shabazz Palaces, Purple Tape Nate. Prod: Ishmael Butler

Rapperne fra verdensrommet! Shabazz Palaces er noen dritrare folk. Hjertebarnet til Ishmael Butler, kanskje for de fleste rapfans kjent som medlem av gruppen Digable Planets. Sci-fi-rappen han bedriver i Shabazz Palaces er fra en annen planet. Og nå er det klart at det er et nytt album i gjerde. «Fast Learner» er første forsmak og det var godt å kjenne at man hadde savnet noe bra og weird rap i livet sitt.

Tøyen Holding 2 – Tøyen Holding. Prod: Fredfades

Tøyen Holding er tilbake med andreskiva Tøyen Holding 2. En skive fylt til randen med rim, velsnekrede beats og en lekenhet og humor som ikke finnes noen andre steder i norsk rap. Tittelsporet er lett en av de beste kuttene fra skiva eller faen er det kanskje «Norgesmester i vindruer»? Uansett, sett på hele albumet, søk på Genius.com og drikk noe tørt og fransk.

«Dominant alfa, alle skal bli piska

På skalaen til Richter når alle her blir rista

Så tighte bars som plass til 16 på et Rizzla

Jeg spytter sakte så du ikke får det twista»

Bittersweet – Lianne La Havas. Prod: Beni Giles, Lianne La Havas og Matt Hales

Har du hørt HVOR smud stemme Lianne La Havas har eller? En salig blanding jazz, soul og folk som bare gjøre meg glad. Briten er tilsynelatende i gang med nytt album som blir første gang siden 2015! Hva slags vendinger som har blitt gjort er vanskelig å si, men hvis denne låten er et frempek så blir resten av alumet. Deilige koring og litt ekstra raspete vokal, jeg hører nikk til The Diary of Alicia Keys på denne. Hurra.

Spillelisten blir oppdatert hver uke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s