Mandagslista 3

Helgen har budt på alternative måter å hilse på hverandre i frykt for en ny pandemi. Den har også budt på god musikk, her kommer en lite knippe av hva jeg hørte på i uke 10. Spilleliste finner du helt nederst i teksten!

Phone Won’t Charge – Ivan Ave. Prod: Eivind Øygarden

Norges no.1 bakpå kis har et album rundt hjørnet og «Phone Won’t Charge» er det mest spennende jeg har hørt fra Ave siden fjorårets «Oh Word». Låten bæres av noen deilige trommer og flere vokallag. Ivan Ave får til mye bra alene, men han leker godt med andre på koring også. Andre smakebit fra albumet Double Goodbyes som slippes 24. April. Perfekt til varmt vær og overpriset ingefærte på Oslovelo.

Love Me – Mall Girl. Prod: Mall Girl

Alt-pop-bandet Mall Girl har egentlig imponert siden sin unnfangelse. Jeg ble blåst av banen på en konsert i Hvelvet på Sentralen for et par år siden og siden da har de rosakledde utelukkende underholdt med sin energi. Låten «Love Me» er kanskje noe av det roligere jeg har hørt fra dem. Litt mer drømmende, litt mer psykedelisk. Bethanys vokal får virkelig vært stjernen på årets første Mall Girl-singel.

4T Recordings – Four Tet. Prod: Kieran Hebden

Hvis du har vandret innom elektronika-verden så er Four Tet et navn som skal ha vært vanskelig å unngå. Med god grunn. Britiske Kieran Hebden har supplert verden med konstant utforskende elektronika siden 1999. For min egen del så er det nok den meditative skiven There Is Love In You fra 2010 som står som favoritt. Men den ganske så sakrale «4T Recordings» er noe av det vakreste jeg har hørt i år. En lav drone paver vei for vakre vokalsamples og fuglekvitter. Spilt høyt, spill lenge.

Bald! – JPGMAFIA. Prod: ?

I det alternative hiphop-hjørnet så fortsetter JPGMAFIA å levere innovasjon. Fjorårets album var ikke så spennende som jeg hadde håpet på, men JPG har startet det nye tiåret med fersk energi. «Bald!» er velprodusert og tekstleveringen sitter knallhardt over en loopende beat. Han bytter tempo og flow flere ganger – spennende temposkifter over en ikke like maksimalistisk beat som vi er vant med fra JPGMAFIA.

Macca/Jawaka – The Switch. Prod: Thomas Sagbråten, Filip Roshauw

Tittellåten fra albumet jeg allerede har rost i Subjekt, men låten fortjener litt mer praise her også. En låt på over syv minutter som aldri slutter å være interessant? En bragd i seg selv. Det er på tide å sette pris på artister som tør ta seg tid, som tør vente – ikke spy ut enkeltlåter for å ende opp i «New Music Friday». The Switch tuller deg inn i et lydbilde som virker kjent, selv om du aldri har hørt musikken før.

The Watch – Kadhja Bonet. Prod: ?

I 2018 ga Kadhja Bonet ut det ganske så flotte albumet Childqueen. Kort tid etter hadde hun freidigheten til å gi ut tre låter som ikke klarte seg til albumet. En av disse er «The Watch». En ganske underspilt låt med vokal og keys som drivkraft. Bonet viser seg som en kløpper på gode melodier og den nedstrippede låten lar vokal skinne alene over lett reverb. Dette er kaffedate-sangen du trenger. En slags r&b-folk-kombo fra en artist som renner over av overskudd.

No One Will – Cody Chesnutt. Prod: Cody Chesnutt

På en side så hater jeg Cody Chessnutt. Låtskrivingen hans er preget av foreldet mannssjåvinisme og giftig maskulinitet over hele linja. Men på den andre siden så har han en så sykt sassy karisma og en vanvittig smittende stemme. Det halvannen time lange albumet The Headphone Masterpiece fra 2002 har mengder med sterke låter. Men den jeg kanskje har kommet mest tilbake til i det siste er «No One Will». Her skrur Chesnutt på sjarmen med en klissete r&b-låt som hadde gjort D’Angelo og Ginuwine sjalu.

Spillelisten oppdateres hver mandag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s