Mandagslista 15

Det er så surrealistisk hvor mye fremmedfrykt ødelegger liv. Jeg sitter å observerer nyheter, sosiale medier og deltar i samtaler med venner – tar meg selv i å bli nummen. Overveldet over fienden: systematisk undertrykking og rasisme. På nett blir jeg bombardert av tekstvegger, kampanjer og folk jeg burde følge for å holde meg oppdatert. Dette er ikke sånn jeg har lyst til å takle fienden. På nett holder rasismen seg akkurat langt nok unna. Når slaget er på nett, er avstanden komfortabel og trygg.

Når vi føler at vi er for involvert så kan vi skru av telefonen – logge av. Jeg kjenner at jeg som hvit trygg mann må stå der ute. Jeg må oppleve sinnet og sorgen som berører de som har følt hatet. De som blir drept og arrestert for noe helt utenfor deres kontroll. Jeg er klar for å bli sint, frustrert og lei meg.  Det er derfor jeg kommer til å gå i demonstrasjon førstkommende fredag 05.06. utenfor den amerikanske ambassaden.  

We can’t breathe – rettferdighet for George Floyd.

Månetegn – Gameboy­_98. Prod: ?

Denne ungen drengen her er Skandinavias King Krule. Bare hør da! Han bruker stemmen på en måte som er umiskjennelig Archy Marshall. Dette er utelukkende positivt selvsagt. Dansken leverer en utrolig sterk vokal som tar for seg en utrolig bokstavelig scene hvor det virker som det er snakk om et første stevnemøte. Han imponerer med en frekk falsett på et tidspunkt mens han snakker om å drikke boblevann! Dette her kan potensielt bli en av de utgivelsene jeg er mest gira på i juni – for det dropper nemlig en Ep visstnok helt i slutten av denne måneden.

For You – Laura Marling. Prod: Ethan Johns, Laura Marling

Denne anbefalte «The internets busiest music nerd» og som den snobben jeg er måtte jeg selvsagt avgjøre for meg selv om melohodet hadde rett – det hadde han. Dette er noe proto-folk/country-greier som stryker godt på trommehinnen. «For You» sin behagelige koring som er gjennomgående i hele låta gir meg en ekstrem ro og Marling selv har stemmen til en selvsikker introvert med mye på hjertet.

Luv Neva Fades – Fredfades og John Rice. Prod: Fredrik Øverlie, John Riis Anfinsen

Frekk minimalistisk house med en vokal så smuud som ordentlig fet matfløte. Kontrasten mellom den litt kalde og mekaniske produksjonen og den varmen vokalen synonymt med soul er det som får låta til å funke så bra. Det er til og med scatting på dette! En Scatman og house grooves. Oppskrift på en klam sommer med høy luftfuktighet det!

Chicken ain’t dumplings – Hegge. Prod: ?

Bjørn Marius Hegge leder stjernekvintetten Hegge, nå ute med sitt andre album. Et album jeg rett og slett sjekket ut fordi de fikk terningkast seks i Aftenposten. Dette er noe oppløftende fri og frank jazz. Spesielt blåserrekken låter ekstra crispy og digg. Jeg blir rett og slett litt fjollete av det greiene her. Vil danse litt køddent i stua.

1985 – Freddie Gibbs, The Alchemist. Prod. The Alchemist

Gibbs er tilbake allerede! Og denne western-aktige åpnerer fra albumet Alfredo er noe eget ass. Et gitarriff på en loop og enkel tromming er egentlig det eneste Freddie Gibbs får. Men det gjør ikke noe for han låter sulten bak mikrofonen! «Check, check» sier han, nesten utålmodig for å komme i gang. Han melder mye greier her og varmer oss opp til albumet som mye mulig kan være et av årets beste rapskiver.

I’m Doing Fine – Moodyman, Amp Dog Knight. Prod: ?

Var det noen som bestilte sexy vintage housemusikk? Nei? Greit har det med uansett. Moodyman er en artist som alltid lar soul, funk og disco sive inn i klubbmusikken – tilføre litt sjel og glede og ikke bare MDMA og Aperol Spritz. Her har du da ni minutter med sjelfull housemusikk som du kan ta med deg på stranda for å irritere alle som ikke deler din musikksmak – you’re welcome sweetie!

Mama, You Been on My Mind – Jeff Buckley. Prod: Andy Wallace

Hørte på denne mens jeg lå på en takterrasse og kontemplerte min melaninfattige hud. Jeg tenkte for meg selv: «Damn, Jeff Buckley kan ha vært en av verdens beste vokalister». Så smurte jeg meg litt mer. Denne nachgitarballaden er så sabla vakker og melodien så perfekt at jeg har ingen ville innsalg. Fyren døde for tidlig og verden er et verre sted uten han – det må vi bare deale med.

Woodrow – 1010 Benja SL. Prod: 1010 Benja SL

Ja, dette er ikke et veldig bra artistnavn. Altfor vanskelig å si, men denne post-r&b-karen har levert en av mine mest spilte låter fra fjoråret. Den skamløse låten «Boofiness». Sjekk ut den låten og si at det ikke er en av de villeste låtene! Nå er Benja i gang med en albumsyklus og denne singelen her er så leken og underholdene at man får et smil om munnen. Han er en vill vokalist med et utryddingstruet glimt i øyet. Hvis du liker D’Angelo, Ginuwine, tidlig Miguel kanskje noe Justin Timberlake så er dette akkurat det du har sett etter!

Lista oppdateres hver mandag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s