Mandagslista 18

Jeg føler at det norske utelivet nå enten spiller techno eller hiphop. De hippe og kule må også velge hvilke av disse to sjangerne de skal lytte til og kle seg som. Dette fører selvsagt til mye dårlig stil og ukritisk musikklytting. Jeg kan dessverre ikke bidra på klesfronten, men fy fargeblyanter skal jeg klare å skille klinten fra musikkhveten! Ekstra chunky bunke med låter denne gangen – og sjangerbredden skal ingen si noe på.

Mandaglista oppdateres hver mandag.

Vingespenn – Mae. Prod: Tommy Tee

Mae, tidligere Opaque smalt til i 2017 med et særs underholdene hiphopalbum med unik lyrikk og glimt i øyet. «Vingespenn» er intet unntak, en lekker beat og enda lekrere tekst. «Jeg elsker deg på en armlengdes avstand. Du er langt framme i skoa til å være bakmann». Tekstleveringen, de frekke keysa til Tommy Tee – du slipper liksom ikke unna en eneste stavelse han sier! Dette er rap for deg som liker verselinjer og et godt narrativ.

Harvest Time, Jam City Remix – Charlotte dos Santos. Prod: Jam City, Charlotte Dos Santos

Jeg har skrevet om originalversjonen her tidligere, men Jam City flipper den allerede fantastiske låten og gir den et sommerlig preg. Han endrer akkurat nok på pitchen til hooken: «It’s harvest time» til å gi låten en mye mindre melankolsk klang. En lekker mer upbeat produksjon med rask perkusjon og en skarp kicktromme puster nytt liv i en allerede magisk låt.

DBSR – Junior Brielle. Prod: Fredrik Okazaki

Sånn på det jevne gjør svensker pop mye bedre enn nordmenn. Dette er noe vi bare må vite inni oss hele tiden. Ingenting motiverer dog nordmenn mer – dette behovet etter å være bedre enn Sverige til diverse ting så her har du, vær så god Norge. Den unge popduoen Junior Brielle er to pojkar med nesten genial popteft. De lager raffinerte melodier som hadde gjort ABBA stolte. Smekker indiepop som er teit og herlig på samme tid. Deres nyeste singel er intet unntak – de sjarmerer meg enda. Er litt 80-talls swung over dem denne gangen.

Hey Lover – Roy Ayers, Ali Shaheed Muhammad, Adrian Younge. Prod: Adrian Younge, Ali Shaheed Muhammad

Det kan godt hende at jeg ganske blindt setter på alt jeg ser Roy Ayers har bidratt med, det tar jeg selvkritikk på. Men i dette tilfellet vet jeg at det ikke bare er partiskhet! Ali Shaheed Muhammad fra den ikke ukjente gruppen A Tribe Called Quest har lenge vist seg som et musikalsk talent på tvers av sjangre og spiller her sammen med Ayers på en jazz-funk-låt med utmerket groove. Låten er fra albumet Jazz Is Dead som slapp for to uker siden, en skive proppet av deilig jazz-fusion. Da er det middag!

Whoshere – Knxwledge. Prod: Knxwledge

I 2017 så jeg Knxwledge spille på en liten scene under Pstereo i Trondheim. En rar opplevelse. Produsenten og beatmakeren stod der og spilte av sin egen musikk, svaiet litt frem og tilbake og drakk svært mye vin. På slutten av settet sa han: «Thank you all for coming I had a great time. We danced». Så gikk han av scenen. Uansett mannen gir stadig ut en voldsom mengde beatsamlinger og «whoshere» er et kutt fra ep’en Koko som kom ut forrige uke. En skarp synth og en ganske voldelig bass er blikkfanget her – eller ørefanget??

I Want You, Underboss remix – Lord Finesse, Marvin Gaye. Prod: Leon Ware, T-Boy Ross

Hiphop-produsent Lord Finesse pusser på Marvin Gaye-låten fra 1976 med skarpere trommegroove. Essensen av hva som gjør Gaye så fantastisk er der enda, det samme er blåserrekken og koringen fra originalen. Det er alltid skummelt når noen prøver å remikse ikoniske artister, det krever et en stor del respekt for kildematerialet og en finføling når det kommer til hvorvidt man har tuklet for mye. Dette er heldigvis ikke en av disse tilfellene.

The River Bend – Subculture, Rachel Chinouriri. Prod: Subculture

Soul-jazz med noe gospel-koring slengt inn. Ukas mest sexy låt. Her har gitaren og trompeten sin egen forføriske dans gående parallelt med den nydelige vokalen til Chinouriri. Ikke så mye annet å si om denne egentlig. Her er det rett og slett en låt jeg bare fant på Spotify som jeg likte og som jeg syns dere burde høre og!

Stone Harbor – Naeem. Prod: Sam Green, mm…

En av standout-låtene fra albumet Startisha som slapp tidligere denne måneden. Skal ikke si mye mer for det har seg nemlig slik at jeg har landet et intervju med den talentfulle amerikaneren som slippes her på Flacfuss om ikke altfor lang tid. Kan si så mye at denne romantiske klubblåten handler om kjæresten hans og sommerhuset til foreldrene hans i Stone Harbor. Kan også si at låten er hylfett med digge musikalske paralleller til Blood Orange.

Mandagslista oppdateres hver eneste uke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s