Mandagslista 24

Er det bare meg eller har Tame Impala mistet piffen noe verre? Jeg syns Kevin Parker kjører på uten bensin i den kreative tanken nå jeg ass. Tar meg selv i å gå tilbake til Currents og de eldre albumene hvis jeg blir sugen. Til noe helt annet, syns samarbeidet mellom Odd Nordstoga og Sebastian Zalo er spinnville greier. Jeg skjønner de er på samme label, men altså.. hva skjer?

Lista fylles hver mandag.

Rest up – boy pablo. Prod: Nicolas Muñoz, Esteban Muñoz, Erik Thorsheim

Altså, vet folk hvor mye det klikker for streamingtallene til boy pablo? De dreper det nå. På Billboard Alternative 40 er de over navn som Orville Peck, Bright Eyes og Dirty Projectors. Hvis det er noe folk bryr seg om. Ferske «Rest up» finner på ingen måte opp boy pablo-hjulet. Det er den samme gitarlyden og det sukkersøte tekstuniverset, men det er ikke vits å fikse noe som funker helt fint.

Waving, smiling – Angel Olsen. Prod: Angel Olsen, Michael Harris

Inderlig gitarballade fra en av indieverdens flotteste stemmer? Ja takk gjerne! Olsens nyeste album er bare et par dager unna og alle hjerter gleder seg. Det er betydelige mindre produksjon og innpakning fra Olsen denne gangen. «Waving, smiling» er en brutal fåmælt låt om tragisk kjærlighet og fordmidlingen er 10/10.

Katten – Drongo. Prod: ?

Enda en lang og herlig proggete låt fra Kristiansand-utsprungne(?) Drongo. Tretten minutter med melodiøs støy. «Katten» vet å ta seg tid. Mye likt en ekte katt ute på tokt. Den bykser ikke til med en gang. Den venter, gir deg kanskje en falsk trygghetsfølelse. Trår rolig og varsomt, nesten uten å lage en lyd. Spenningen bygger seg opp før den går i fullt angrep. Og når den først er i gang er den vanskelig å stoppe.

Lightweight – Kristoffer Eikrem, Beautiful Disco, Vuyo, Dahee. Prod: Kristoffer Eikrem, Jangguy Nam

Et intenst velykket internasjonalt samarbeid mellom den norske jazztrompetisten Kristoffer Eikrem og koreanske Beautiful Disco. Den fantastiske globaliseringen har jo ført til en rekke gode samarbeid på tvers av kontinenter og Norge x Sør-Korea er intet unntak. Eikrem og Beautiful Disco båndet over felles kjærlighet for beatkultur og har over sosiale medier arbeidet med et samarbeidsprosjekt som kommer senere denne høsten. Trompeten til Eikrem møter den raffinerte lo-fi-estetikken med sløye trommer på denne første smakebiten – matfløte for ørene.

Work out tonight – Ultraflex. Prod: Ultraflex

Ultraflex er navnet på det nye musikalske prosjektet til den norske artisten Farao og islandsk-norske Special-K. Ultraflex sin andre singel «Work out tonight» var en låt jeg visste jeg likte de første ti sekundene inn i første lytt. Den utrolig frekke bassen og medfølgende trommer ga meg akkurat de riktige 80-tallsvibbene. Jeg følte meg som skamsexy Phil Collins. Umaskerte sexmetaforer levert med hviskende stemmer. Det er helt klart likheter i retning Sassy 009 og Smerz her, men med distinkt særegenhet i produksjonen.

Who Is he (And what is he to you)? – Bill Withers. Prod: James Gadson, Melvin Dunlap, Ray Jackson, Benorce Blackmon.

Forrige uke skrev jeg om den superbe låten «Bill Withers» av Okay Kaya. Dette førte meg ned et kaninhull av Bill Withers-musikk – selvfølgelig. Spesielt albumet Still Bill gjorde meg ekstra glad i musikkdelen av hjernen! Denne grusomt funky låten her: dels blues, dels funk og dels soul blir jeg aldri lei av. Withers sin stemme er så krem atte hjælp!

Korsika – Gameboy_98. Prod: Lewis Brøndum Parker

Gameboy_98 fortsetter å supplere kvalitetsmusikk fra landet sør for grensen. Dansken bruker stemmen på en særegen måte. Det danske språket er kanskje ikke helt ulikt vårt eget, men det er visse grep man kan ta vokalmessig som endrer formidlingen. Over en nedstrippet beat ligger vokalen i en stødig falsett. Det lover godt for albumslipp fra en ung artist med en sjelden tydelig visjon for egen musikk.

Tuesday – Duckwrth. Prod: Duckwrth, The Breed, Xtina Prince

Dette er låten du setter på i helgen. En useriøs, kanskje litt kødden raplåt forholdsvis robbet for substans. Men fy fela så den slæpper. Jeg får lyst til å danse utrolig dorky over beaten og LA-artisten viser seg fra en allsidig side ved å switche elegant opp på andre vers. Albumet Supergood hvor låten er hentet fra slapp nå sist fredag og førsteinntrykket er godt. Verdt å sjekke ut også.

Mandaglista er full av digge kuraterte greier hver mandag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s