Mandagslista 25

Jeg syns ikke «Tenet» var så jævlig lur som den trodde den var jeg ass. Men den var pen å se på da.

Mandagslista, hver mandag! Spilleliste nederst i saken.

Anthem – Kars, Lars Vaular. Prod: Sebastian «Nado»

Produsent «Nado» har Norges beste producer tag. Sånn da var det sagt. Under den faderlige hånden til en av de triveligste kisene i norsk rap, Girson dukker Kars opp med denne passende døpte låten «Anthem». For dette er en stor låt. De dramatiske hornene og den forholdsvis enkle melodien muliggjør en av mest fengende hookene jeg har hørt fra norsk jord på en stund. Kars leverer på en flow som kanskje kan minne litt om Unge Ferrari, men har en stemme som stikker ut fra den gemene rapbermen. Ja, også er Lars Vaular med på et vers da, og Lars, ja Lars er alltid på jobb han.

Pressure in my palms – Aminé, slowthai, Vince Staples. Prod: A. Pasque, Aminé

Av de større raputgivelsene i så har Aminés Limbo vært en av de mest interessante. Her har vi en ganske original gnist som kan gjøre mye gøy i kommersiell sammenheng. Låta jeg har trukket frem her har en mørk basstung beat med en repetitiv hook som driller seg inn. Aminé leverer harde vers, du kan høre han spytte på mikken omtrent. Han matcher energien perfekt med den britiske galingen slowthai og Long Beach-stjerna Vince Staples. Se også opp for et jævlig artig beatswitch mot slutten av låta!

Dollas and cents – Tobi, Juls. Prod: Juls Baby

Du fikk kanskje med deg Tobi og debutalbumet Still i fjor med den fantastiske singelen «City Blues». Hvis ikke er det min plikt å informere om at han nå er i gang med nytt album og slipper låter! «Dollas and cents» er noe peak neo-soul greier og Tobi har en slick vokal. Det er elementer av jazz og reggaeton her, men rappingen og fokuset på vellykkede hooks gjør låten til krem velykket fusion.

Yesterday – Axel Vindenes. Prod: ?

Frontmannen i Kakkmaddafakka ruller ut et soloprosjekt under eget navn, og resultatet? En slags New Order-aktig 80-tallsperle leverte på Axels nå allerede ikoniske engelskuttale. Den norske aksenten skinner så sterkt igjennom at du ikke kan annet enn å smile. Mathias Tellez står for produksjonen og sikrer ville synther og trommemaskiner gjennomgående. Den fantastiske driven er nesten eventyrlig, den meg lyst til å se «Neverending Story» av en eller annen grunn.

Iben – Kjetil Jerve. Prod: Kjetil Jerve

I av de søteste pressemeldingene jeg har fått skriver jazzpianist Kjetil Verve at han overaskende ble far til trillinger og har siden det vært forståelig låst til hjemmets fire vegger. Tiden har blitt brukt foran pianoet. Godt er det, for den bare og forsiktige «Iben» er en nydelig sak. Oppkalt etter datteren som ble født aller først. Nå er det nesten vanskelig å si om det er mest på grunn av pressemeldingen eller musikken, men jeg kan tydelig se for meg pianist Jerve sjonglere tre små jenter og spille piano samtidig, mens moren tar en velfortjent siesta. Anbefalt bakgrunnsmusikk for både de med og uten poder i livet sitt enda.

Why – Mas Ysa. Prod: Thomas Arsenault

Låten som for meg tilbake i 2013-2014 var det mest avantgarde-popen jeg hadde hørt. Elektro-pop med frenetiske trommer akompagnert med en høylytt og sår vokal som hørte mer hjemme i en sjanger hvor man kunne puttet «emo» prefikset foran. Det var annerledes og så fuckings modig tenkte jeg. Og vet du hva, jeg har danset en del i stua til denne den siste uka og den holder seg som bare det. Det en veldig håpefull driv over synthpopen som kanskje egentlig hører hjemme på 90-tallet. Dette er min sånn passe obskure gave til dere.

Dragonball Durag Remix – Thundercat, Smino, Guapdad 4000. Prod: Flying Lotus, Thundercat

En av høydepunktene fra It is what it is fra et par måneder tilbake var «Dragonball Durag». På remiksen har stjernebassisten fått med seg Smino og Guapdad 400 som gir låta et nytt gir. Over den forholdsvis sære produksjonen klarer begge rappere seg suverent og bidrar med nok særegenhet til å rettferdiggjøre en ny listing i Mandagslista.

Ny musikk hver mandag! Husk å følg da lista da.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s