Mandagslista 27

Jeg var for opptatt med å plukke opp skatingen, male akvareller og drikke snitt på Ocean til å publisere Mandagslista i går. Sorri!

Spillisten finner du nederst i teksten!

Beat Up Your Baby – Jouska. Prod: Marit Othilie Thorvik, Hans Olav Settem, Andrew Murray

Kreativiteteten på debutalbumet til Jousak er fantastisk rått. Det hint av Sassy 009, Purity Ring og kanskje Grimes?? Men det er likevel noe eget. Lekre produksjoner og en fabelaktig teft for gode melodier. «Beat up your baby» er kanskje albumets mest rett fram låt. En slags ballade over en produksjon man kan vugge i regnet til. Tittelen lurer jeg på er en variant av hele «kill your darlings»-greia, men hvem vet. Artister!

The Curse – Yellow Days, Mac Demarco. Prod: George Van Den Broek, Blue May, Mike Malchioff

Sløy gitar med masse effektpedal? Vokalist som garantert har røyket så mye bøtte at det utgjør et helt badekar? Neida, joda dette er vanvittig chille greier og Yellow Days-vokalist George van den Broek leverer en sjelfull vokal med akkurat passe mengde rasp på stemmen.

Godspeed – James Blake. Prod: James Blake

Eventyrlig mann covrer en annen eventyrlig mann. James Blake debuterte coveret på Instagram live og har mest sannsynlig blitt terrorisert av meldinger om å få den ut på Spotify siden. Det er en naken versjon av en allerede nedstrippet låt, men han tilføyer akkurat så mye egenart at det det er en obligatorisk lytt. Er du en som har en høstspilleliste, så ja. Her har du!

Use Me – PVRIS, 070 Shake. Prod: JT Daily

Det er noen heftige The Weeknd-vibber her. Perkusjonen og Kid Cudi-nynningen på introen baner vei for to svært ulike vokaler som komplimenterer hverandre. PVRIS sin lyse klang smittende og skjør, mens 070 Shake har noe mer ‘levd’ ved seg. En grovere stemme som har opplevd mer på et vis. Spennende produksjoner og artig stemmebruk blir til en vanedannende låt.

Lemon – Conway the Machine, Method Man. Prod: Daringer, Beat Butcha

Støvete piano, droner og en loopende cellotone? Er ikke helt sikker på hva det er lyden av, men den blå tonen som kommer og går gjennom låten er et ekstremt vellykket grep. Det høres ut som en trist hval. Conway og Method Man leverer noen hardtslående vers og transporterer deg til en biltur gjennom Brooklyn, NY. Nå har jeg hørt masse på Griselda de siste årene og det er noe utrolig filmatisk ved musikken kollektivet gir ut.

Shawrey – Siyabång. Prod: ?

Jeg får litt samme følelse av å høre på Siyabång som når jeg hører på 21 Savage. Det er farlig og forførende på en måte. En nesten usannsynlig dyp røst lirer av seg fengende hooks og ondsinnede vers. Hvis du trenger å føle deg hard på gymen eller du syns det er litt skummelt å gå gjennom Sofienbergparken på natten så gir denne låten deg et litt ekstra holdning i ganglaget. Kan være deilig å føle seg litt skummel av og til.

Inspirit – Julianna Barwick. Prod: Julianna Barwick

Liker du Imogen Heap? Liker du utrolig mange vokallag og sakral koring? Rennende vann lys skinnende gjennom fargede glassmalerier? Dette er låten for deg. Åpningssporet fra albumet Healing is a Miracle som jeg akkurat har gått i gang med å høre gjennom gjør det uendelig håpefull. Hvis du føler deg åndelig, trist eller irriterende lykkelig kan dette være akkurat den låten du bør spille av.

Hver mandag der altså, med mindre jeg må drikke snitt på Ocean.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s