En kjærlighetserklæring til drømmende 80-tallspop og kjærligheten selv

(Foto: Helle Kvam Leraand.)

Mats Jøger (24) har debutert som soloartist og barnefar – han feirer begge i videopremieren på «Poppy Blue» her i Flafcuss.

Bak artistnavnet Goofy Geese finner vi Mats Jøger. Keyboardisten var tidligere å se i Oslo-bandet Selmer, men også i Vegard & Ivar Band – et band jeg for øvrig mente hadde laget en av fjorårets beste årets norske låter.

Jøger lager popmusikk under prefikset «drømmende» med tydeligere assossiasjoner til artister som Connan Mockasin, Soft Hair, Beach House, Mac Demarco og norske Jakob Ogawa.

Det er noe ullete der med klare røtter til 80-talls og psykedelika. Men en klar DIY-mentalitet har han nå valgt å gå solo, flyttet til Bergen og blitt far.

Sistnevnte er temaet i den stiliserte videoen til låten «Poppy Blue» som nå premierer her i bloggen.

(Regi: Agnes Klapp.)

Tydelig estetikk

Videoen er en ren kjærlighetserklæring til kjæresten og moren til hans nå kun et par dager gamle barn som vi ser gravid i videoen.

– «Poppy Blue» handler rett og slett om den ene, den vakreste blomsten, som får alt annet til å virke som ugress, forteller Jøger.

Hva var tanken bak det visuelle?

– Mye av videoen er sentrert rundt det vi har på oss. Vi ble kjent med en dritkul dame her i Bergen som heter Kine Ulvestad som hekler klær som vi lånte til videoen.

Fra Oslo ble det også sendt helt unike dresser via designer Jennie Steen. Alt dette inspirerte regissør Agnes Klapp til å lage den drømmeaktige musikkvideoen i Bergen.

– Jag ville ge Goofy Geese lekfulla och drömmiga uttryck ett färgglatt ansikte. Fantastisk kostymdesign och Helle och Mats – de hyperkreativa personerna i videon gjorde mitt jobb väldigt lätt. Tillsammans skapade vi vår utopiska tolkning av miljön som deras lilla bebis skulle födas in i, , sier Klapp.

Mats Jøger er nå soloartist under navnet Goofy Geese. (Foto: Helle Kvam Leraand.)

Ville ikke lenger bare være bandfyr

Men Goofy Geese, hva er det?

– Ja hva er Goofy Geese. Goofy Geese er vel bare meg, men det er litt implisert at «Geese» betyr at det plass til flere gjess etter hvert, sier Jøger.

Goofy Geese ble til av et ønske om å skrive egne tekster og låter. Så selv om det er musikalske paralleller til musikk han har vært en del av tidligere er soloprosjektet hans eget.

Store deler av lydbildet bærer preg av samarbeidet med Marius Elfstedt som under artistnavnet Whose Rules har et eget talent for det retro-poppete lydbildet som preger Selmer og nå Goofy Geese.

– Elfstedt har et godt skjult anneks ute i Dal hvor det kommer mye bra musikk ut ifra, det er et tydelig preg på mye av musikken som kommer ut derfra, sier Jøger.

Fremover skal Jøger jobbe med mer med soloprosjektet, være nybakt far og finne seg til rette i den nye hjembyen Bergen. Her har han begynt å produsere ny musikk med Vetle Junker, kjent fra Verdensrommet og Softcore untd. Snart er han vel også i studio til Mathias Tellez og kan erklære seg offisielt som en Bergens-artist!

For flere premierer følg med på Flacfuss!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s