Ikke bare er det finaleuke på «Farmen Kjendis», Mandagslista er også oppdatert!

En slags Tame Impala? Hasjtørke, norsk rapper med Griselda-feature og noe spennende fra Thomas Dybdahl blant det du finner i ukens bunke.

Har tenkt mye på hva slags musikk i min egen samtid som kommer til å bli sett på som «klassikere» om.. .tja, 30 år? Hva blir 2020-tallet kjent som musikalsk i fremtiden? Det kommer hvert fall ut bra musikk hver eneste uke og jeg har destillert ned syv låter som du kan ta med deg videre!

Du finner spillelisten nederst i saken som alltid.

Championship Rings – JNS, Elcamino. Prod: JNS

JNS har akkurat sluppet det referansetunge albumet Pandemivinter. Heldigvis er referansene gode. Det er sampletung New York-inspirerte beats med akkurat den bakpåheten (?) man vil ha. Du har forhåpentligvis hørt rapmusikk via rappere som Benny The Butcher, Westside Gunn og Conway The Machine de siste årene. Griselda-gjengen representer en ny bølge av lyrisk rap tuftet på tunge og støvete beats, og dette lydbildet har norske Thomas Jones dyrket på sitt nyeste prosjekt. Han har til og med fått med seg Griselda-rapper Elcamino på feature. Svært gledelig skive i norsk sammenheng og låten er perfekt gateway til det hjørnet av rap.

River – Thomas Dybdahl, Beharie. Prod: Thomas Dybdahl, Håvard Roseneberg

En herlig romantisk perle fra Dybdahl. Det har vært en liten stund siden jeg har blitt engasjert av sangeren og låtskriveren og jeg innrømmer at mye av grunnen til at jeg nå sjekket han ut var den voldsomt talentfulle Beharie. Begge artister lever imponerende vokal hvor du ser for deg begge synger med øynene igjen og tennene bitt sammen. Norsk ambisiøs soul med vakre strykearrangementer og voldsomt fengende koring i hooket. Jeg håper ikke dette er det siste de to artistene gjør sammen.

Try Harder – Aerial East. Prod: Gordon Minette

En forsiktig og inderlig perle. Den New York-baserte sangeren og låtskriveren er tung inspirert av Kate Bush og kan fort minne om artister som Jessica Pratt og Natalie Prass. Hvis du var i tvil om det er verdt å sjekke ut. Balladen spiller på Aerials lyse vokal og mørk bunnlinje via gitaren for en vakker kontrast. Påfallende mye gåsehud her altså.

Hasjkrisen – Kingskurkone, Siyabång. Prod: Dio Mudara

Jeg vet ikke hva som er mest avhengighetsskapende, varene skurken rapper om eller flowen hans. Selv om trapbeaten er generisk er tekstleveringen alt annet. Hooken er dessuten frustrerende fengende – skurken har flere hooks en Mike Tyson. Den unike dype vokalen til Siyabång går dessuten de fleste en høy gang. Blant alle de nye Oslo-rapperne som dukker opp er Siyabång fort den som underholder meg mest. Jeg tror mange undervurderer viktigheten av å ha en stemme som låter fett. Snoop Dogg har omtrent gjort hele karrieren sin på det.

Sikkerhet – PST Gjeng. Prod: Ken Ivel

Sørlands-grime? Ja jeg vet hva du tenker, det er vanskelig å være hard når man er fra et område med høyere tetthet av kirker enn matbutikker, men «Sikkerhet» er et friskere pust enn Extra strong mentol. Det er ikke veldig mye jeg vet om artistene bak PST Gjeng, men at de nailer sjangerkjennetegnene er det ingen tvil om.

Lost In The Down – Jonas Hibiki, Buffalo Kill. Prod: Jonas Gripsrud Hjelmeland

Tampe Impala, bare veldig mye saktere. Drømmende psykedeliske synther og en sløy tromme som putrer og går i bakgrunnen. Hvis du har indie-psykedeliaen opp til halsen så er det godt mulig at denne ikke kommer til å vinne deg over, men hvis du fortsatt er om bord er Jonas Hibikis nyeste singel en godtepose.

Time To Run – Briis. Prod: Lars Vågsholm Husby

Debutalbumet til artisten Briis er tematisert rundt 52Hz. Navnet gitt til en frekvens sendt ut av «Den ensomme hvalen», den uidentifiserte hvalen som svømmer rundt i havet og synger i en frekvens ingen andre hvaler synger i. Låten jeg har trukket fram er en sentimental blanding av Bon Iver og Francis and the Lights. En forsiktig velprodusert låt stor i skala og formidling. Sjekk gjerne ut det fulle albumet til Briis. Peak indie!

Mandagslista oppdateres hver mandag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s