Flacfuss anbefaler: by:Larm

Det er så mye ting å se og høre på by:Larm. En bransjefestival sånn passe uegnet for betalende publikum og artister, som får minimale vinduer til å lydprøve og nedrigg. En stressende affære med store mengder fomo over hele linja. mange band du ikke får sett. Artister du valgte bort til fordel for en konsert du egentlig fant ganske moderat – i verste fall dårlig.

Her er det ikke noe rigget spill. Jeg har ingen plateselskaper, bookingselskaper eller managements som har smurt meg for å skrive om disse. Så kjent er ikke denne bloggen enda (trist fjes). Det er en del artister fra Playground representert her, det skal sies. Men det er mest fordi at de samler så mye bra musikk under seg som jeg tilfeldigvis liker veldig godt.

Jeg har ikke tatt hensyn til land, kjønn, sjanger eller annet. Har skummet fløten for noe gull – slik at noen av dere som leser dette ikke trenger å løpe like mye rundt på årets festival. Det er en spilleliste i bunnen av saken! Ta på jakke. GLHF.

Bella Boo – by:Larm har vært gode på klubb og elektronisk i år. Svenske Bella Boo er en del av den kransekaka. Lo-fi house og r&b i en flott smeltedigel. Mye mulig har mange av dere hørt låten «Álom». En låt som har lurt seg inn i mange Discover Weekly-lister. Spent på hva slags DJ-sett vi får høre fra henne på The Villa.

Spiller: Saturday 12:00 am- 2:00 am(Night of Sat. to Sun.)The Villa sweatshop

Bona Fide – Gotisk folk kaller de musikken de spiller. København-duoen i Bona Fide lager hvert fall noe utrolig dystre og melankolske greier. Jeg finner paralleller til PJ. Harvey og Jessica Pratt i lydbildet. Her blir det mye mulig mulighet for noe god grining.

Spiller: Friday, February 28 8:00 pm- 8:30 pm Kafé Hærverk

Saturday, February 29 10:00 pm- 10:30 pm St Edmund’s Church

Charlotte Dos Santos – Charlotte Dos Santos er i min ydmyke mening en av Norges mest interessante stemmer. Hennes kombinasjon av jazz og soul treffer meg rett i hjertet. For å varme opp kan dere for eksempel høre på albumet Cleo (2017) eller den utrolig smude comebacksingelen «Helio». Det er nesten ingen grunn til å ikke dra på denne konserten.

Spiller: Saturday, February 29 1:00 am- 1:30 am(Night of Sat. to Sun.) Kulturkirken Jakob

Suspekt – Jeg ble egentlig ganske nylig påminnet Suspekt av en dansk venninne. 90-tallsrapperne i Suspekt er noe av den gøyeste hiphopen fra det danske land vedsiden av Flødeklinikken og at de skal spille på by:Larm er hylfett! De har nylig sluppet et helt ferskt album man kan lytte til og. Eller så kan du sette på «Hvem Er En…Kælling?» fra 2003, den går fortsatt hardt.

Spiller: Saturday, February 29 9:30 pm- 10:00 pm Rockefeller

JunoJuno er herlig rar og velspilt jazz pakket inn i noe avantgarde hiphop bundet sammen av en sinnsyk saksofon. Juno er et band som ikke digimerer til sin fulle form på Spotify. Det føles som de holdes littegran igjen på plate. Juno må bare oppleves, for mer unike greier skal du faktisk lete litt langt etter!

Spiller: Thursday, February 27 8:00 pm- 8:30 pm Revolver

Saturday, February 29 11:00 pm- 11:30 pm Vulkan Arena

Okay Kaya – Kaya Wilkins har med aliaset Okay Kaya skapt et vakkert og ærlig musikkunivers hvor hun synger hemningsløst om alle skjeletter i hver eneste skap hun kan finne. Alt fra rene poplåter til visesang, disco og rock. Her er det musikkuttrykk for alle. Men de brutale ærlige tekstene er limet som holder alt sammen. Full disclaimer så ga jeg henne en ganske lunken konsertanmeldelse i studentavisen Universitas en gang. Men det har egentlig ikke skadet forventingene noe særlig.

Spiller: Saturday, February 29 10:00 pm- 10:30 pm Kulturkirken Jakob

Oli XL – Enda en spennende svensk elektronisk artist. Albumet hans Rogue Intruder, Soul Enchancer (2019) er en knallsterk samling velproduserte beats med mange lag. Her gjelder det å danse litt rart for seg selv i stua som oppvarming. Men tror det kan bli jælla gøy!

Spiller: Saturday, February 29 12:00 am- 12:45 am(Night of Sat. to Sun.) Kafé Hærverk

Safario – Safario er en av disse unge artistene det er en fryd å følge med på. Da jeg anmeldte debuten hans KAPISKATE tilbake i 2018 så sa jeg at han var modig som våget å være så positiv. Mye hiphop i samtiden er preget av gravalvorlig cloud rap, Men Safario er på en annen frekvens. Å være på konsert med Safario er ikke noe annet enn en positivt ladet bombe. Smil garantert eller pengene tilbake.

Spiller: Friday, February 2811:00 pm- 11:30 pm Sentrum Scene

Vegard & Ivar band og Mall Girl på Jansen Records sin kveld på Tilt (off:Larm) – Det er ikke kun på det faste programmet at du kan få noen bra konsertopplevelser. I kjelleren på Tilt kan du få to utrolig sterke band for prisen av null!

Vegard & Ivar Band er noe utrolig trivelig indie rett og slett. Har hørt litt usunt mye på singelen «Dancing On The Sofa». Bare for å høre den kan det være lurt å komme. På den andre siden av spekteret av vi punkerne i Mall Girl. Kanskje ikke i lydbilde, men i breial attitude. De rosakledde rockerne har hele pakka. Og en utrolig dyktig vokalist.

Spiller: Thursday, 7:15 pm Vegard & Ivar Band og Mall Girl 9:30 pm

Brigt – Den litt mystiske vintage-artisten Brigt lager en salig blanding av 80-talls nostalgi, house, pop og showtunes. Det er ærlig talt litt vanskelig å forklare hva det høres ut som. Han får meg til å tenke på Frank Sinatra hvert fall. Og hver eneste singel han har gitt ut la jeg øyeblikkelig i spillelista.

Spiller: Thursday, February 27 10:00 pm- 10:30 pm Revolver

Saturday, February 29 7:00 pm- 7:30 pm Ingensteds

L.U:N.A. – Denne bergenseren er jeg ganske nylig blitt fan av, mest av alt på grunn av singelen «ASP» som hun akkurat har sluppet. En sløy hiphop/r&b-blend hvor det synges på både fransk og bergensk. Nylig vant Mia Roussel som hun egentlig heter NOPA-stipendet, med pengene får hun kanskje sittet nok i studio til å lage enda mer gull?

Spiller: Thursday, February 27 8:00 pm- 8:30 pm Kulturkirken Jakob

Friday, February 28 11:45 am- 12:00 pm Tono Lounge

Friday, February 28 7:00 pm- 7:30 pm Parkteatret

Musti – Musti ass! Rå dame i durag som nylig slapp en helt knall albumdebut. Tøyenrap med påvirkning fra britisk grime ala Skepta og Stormzy. Musti forteller velskrevne historier med utgangspunktet i å være minoritetsrapper fra Oslo Øst. Hun er sikker i stil og bravado. Jeg tror mange skulle ønske de kunne tappe selvtilliten Musti utviser i musikken på flaske. Se opp for låtene «flex» og «lion king».

Spiller: Thursday, February 27 11:00 pm- 11:30 pm Sentrum Scene

Saturday, February 29 8:30 pm- 9:00 pm Parkteatret

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s