Mandagslista 4

Bare fordi det global krise betyr ikke at man hører mindre på musikk, for mitt tilfelle er det snarere tvert imot. Musikkbransjen som helhet er i krise og det er viktigere enn noen gang å dele, lytte og kjøpe musikk. Følg med på Brakkesyke 2020 og skryt av artister du liker i sosiale medier, legg de til i lister og syng med til de på de felles Facetime-pilsene du deler med vennene dine.

Spilleliste nederst i teksten!
Then There Was You – Thomas Dybdahl. Prod: Thomas Dybdahl, Håvard Rosenberg

Thomas Dybdahl er ute med det nesten litt for one the nose-albumet Fever. Jeg skal innrømme at jeg ikke har fulgt med på Thomas Dybdahl siden han dro til statene med en manager som digget det han gjorde og ga ut What’s Left Is Forever. Men nå er han altså tilbake i sin mest funky innpakning. Her er det talkbox og sexy koring. Spesielt trommene står ut som noe friskt. Dybdahl virker som han koser seg igjen, og det gjør jo jeg og når jeg hører denne.

Shiny Suit Theory – Jay Electronica feat The-Dream. Prod: Jay Electronica

Det er mye å pakke ut på dette nye Jay Electronica-albumet, men denne er kanskje låta man plukker raskest opp etter første gjenomhør. Ikke at det er noe negativt, en fengende loop hvor Jay Electronica og Jay-Z leverer sterke vers. Borgerrett, politikk og svarte rettigheter er sentrale temaer på låta og egentlig albumet som helhet. Prosjektet kan potensielt være noe av det mer spennende på den tekstdrevne hiphop-sida av ting i år.

Padre – Charlotte Dos Santos. Prod: ?

Herre så flott det er med nytt materiale fra Charlotte Dos Santos. Dette nye knippet på fem er ganske annerledes produksjonsmessig fra debuten Cleo (2017). Men stemmen til Charlotte har aldri lått bedre, en trøst i harde tider. Hele ep’en Harvest Time er egentlig en stor trøst og en nydelig forsmak fra en ny periode i Charlotte Dos Santos karriere.

Tar Kvelden – Martin Hazy. Prod: Sebastian Jespersen

Jeg vet ikke om det er brakkesyken eller den utrolig catchy west coast-beaten, men jeg tar meg selv i å digge denne utrolige banale og køddete låten. Hazy sin til tider nesten komiske mørke røst funker latterlig bra på denne sertifiserte klubb-bangeren. Låten handler ikke om en dritt. Det er dop, strobelys og kødd, men det er da faen ikke noe i veien med det! Kommer jeg til å sitte hjemme å høre på denne mens jeg drikker kaffe? Absolutt ikke, men jeg kommer til å dra fram min beste crip walk på dansegulvet.

Regndråper – Verdensrommet. Prod: Andreas Høvset, Vetle Junker

Indiekarene i Verdensrommet er ute med albumet Allting tar slutt. Det er friskt med litt ren norsk indie igjen. Selv om jeg kanskje var på et mer «indie-sted» i livet da de slapp det selvtitulerte debutalbumet i 2015 så er fortsatt Verdensrommet aktuelle! Høvsets dype vokal er stadig fengende, og produksjon er hakket mer raffinert. Spesielt på «Regndråper». Introen virker sterkt techno og klubbinspirert, kanskje en side fra boken til kollega og venn Mathias Humlen? Driven som blir introdusert innledningsvis vedvarer gjennom låta Høvset leverer gode melodier over en passe søt og håpløs romantisk tekst. En klar albumfavoritt.

Memory Box – Peter Cat Recording Co. Prod: ?

Et eksempel på når Spotify-algoritmene virkelig slår til. Jeg har vært veldig inne disco og jazz i det siste og plutselig befant denne åtte minutter lange danseperla seg i lista. Jeg vet så å si ingenting om denne gruppen. En rask titt i Spotify-bioen viser at de er fra New Delhi, det er egentlig et fett hvor hvor de er fra, det påvirker ikke hvor sabla bra denne disco-låta er. Den tar seg god tid, introduserer alle elementer i låta gradvis. Vokalen får meg til å føle meg nostalgisk, får meg til å ville danse på 50-tallet – før disco! Jeg blir sentimental og glad på samme tid av denne. Det håper jeg du blir og.

Kerosine! – Yves Tumor. Prod: Yves Tumor

OM jeg er glad for at Yves Tumor slipper ny musikk? Safe In The Hands Of Love fra 2018 var både overveldende og imponerende. Disse nye singlene som Yves Tumor slipper nå er langt mindre eksperimentelle, mer melodiøse og mer poppete. Dette er vel slik jeg ser det en ren rockelåt – faktisk. En deilig melodiøs kraftsalve som veksler mellom rolige vokalpartier og gitarsoloer som hører hjemme på en stor konsertarena. Yves Tumor lar seg ikke plassere i noen sjanger og viser at han med rette behersker det meste.

Som alltid finner du alle låtene i spillelisten under. Fyll listene med god musikk, kjøpt album og merch og hold deg inne. Oppdateres hver mandag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s