Mandagslista 5

Uken som har gått har vist musikkbransjen fra sin beste side. Til tross for at musikere risikerer samlivsbrudd grunnet mye hjemmesitting så har de også klart å gi oss fantastiske konsertopplevelser hjemme i vår egen stue! Vi knipser for det. Som alle andre uker så har det også kommet ut sinnsvakt mye musikk og her kommer noe av det jeg anbefaler folk å høre på inn i denne uka!

Spilleliste finner du fortsatt nederst i saken!

It’s New – Ol’ Burger Beats. Prod: Ole-Birger Neergård

Sunnmøre no.1 beatmaker Ol’ Burger Beats bidrar med enda en av sine smekre produksjoner på samleskiva Mutual Friends. En ganske nostalgisk take av en låt med en lekre hi-hats og enda en obskur soul-sample som kommer og går akkurat når det passer. En låt for når kaffen er klar og brødet hopper opp av brødristeren.

Mitt namn er Stein – Stein Torleif Bjella. Prod: Kjartan Kristiansen

Notorisk sørgmodige Stein Torleif Bjella har sluppet en overaskende positiv låt for en dunkel tid. Har personlig utelukkende et forhold til Bjella anno 2013 og hans superbe Heim for å døy. Så det var gøy å plukke opp Bjella igjen nå og finne ut at han er optimist, en optimist med en sabla bra låt. «Skal ta hveten på strak arm, selv om hausen var ekstrem», synger han!

Vannfall – Neste Planet, B-Boy Myhre. Prod: Kvam

Neste Planet er samarbeidsprosjektet til Jonas Krieg (Linni) og produsent Erlend Lyngstad (Kvam). I 2018 slapp de ep’en Mine drager & helter og ble øyeblikkelig det mest interessante prosjektet Linni fordypet seg i. Kvam og Linni er som Neste Planet nå aktuelle med sin første fullengder døpt AGUA og «Vannfall» er en lovende singel som utvider det eventyrlig universet de allerede har etablert. Et univers tungladet med fantasy og popkultur-referanser. Det mest eventyrlige innen norsk rap.

Fair Chance – Thundercat, Ty Dolla $ign, Lil B. Prod: Sounwave

Hvis du ikke visste at den smudeste bassisten der ute straks slipper album så se på dette som public service announcement. 3. april virker VELDIG lenge til å disse innedager, men til albumet kommer så er det heldigvis en knippe sterke singler ute for å stilne den verste kløen. «Fair Chance» er en «mellow» låt, en chill vibe. Alle disse ordene som yngre generasjoner kan bruke for å beskrive en hel rekke kompliserte følelser – de duger.

Contre-Temps – Flavien Berger. Prod: Pan European Recording

Denne 14 minutter lange franske neosoul, alternative jazzete låten og det tilhørende albumet med samme navn fant jeg på min sedvanlige utforskning av «Fans also like» på Spotify. Det er noe utrolig deilig å høre på musikk som du ikke skjønner en dritt av. Det eneste du skjønner er at det er dritbra. Deilige korharmonier og instrumenteringer som vokser og forandrer gjennom den lange låten. Du merker faktisk ikke at du har hørt samme låt i nesten et kvarter!

Embassy – Athletic Progresson. Prod: Athletic Progression

Dette lugger! Lugger så bra at Ivan Ave hadde blitt halvkram. Den danske trioen holdt noen svært godt omtalte konserter under årets by:Larm. Konserter jeg ikke var på, men noen jeg kjente var der. Men er takknemlig for jungeltelegrafen for dette instrumentalbandet kokkelerer opp noen fantastiske grooves som blander hiphop, r&b og jazz i en elektronisk forpakning.  Trommegamet her er også veldig sterkt.

Spillelisten oppdaterers hver mandag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s