FlacFuss introduserer: Flacpodden

En musikkpodcast om den delen av musikkbransjen jeg selv vil høre noen snakke om.

Kan du tro det? Jeg har laget podcast! Flacpodden har vært lenge i gjerde og noe jeg har følt det var rom for i den norske podcastsfæren. Det har vært rart å gjøre intervjuer som ikke ender opp som ord på en side, men det har vært ganske kjekt og. Intervjuteknikken er en helt annen, man kan liksom ikke sy det sammen like elegant gjennom mikrofonen som man kan på papir (les: skjerm).

I denne musikkpodcasten inviterer jeg gjester fra alle ledd av musikkbransjen jeg vil prate med. Artister, fotografer, produsenter, låtskrivere, bookere og alle andre i og rundt musikkens verden.

Tanken er å utvide musikkhorisonten og å ha gode samtaler med mennesker i bransjen jeg beundrer av ulike grunner. Kanskje hjelpe andre å oppdage noe flott musikk eller bransjehemmeligheter i prosessen?

Podcasten og dens gjester er sterkt kuratert. Altså det er meg alene som bestemmer hvem jeg vil ha med. For det må være en god samtale der – ikke bare gjester som er der for å promotere noe.

I første episode som er ute 10. desember har jeg fått med meg fotograf og nettverksgeni Jonathan Vivaas Kise. Den ikoniske fotografen med bart har vært et fast inventar på omtrent enhver konsert jeg har vært på i Oslo. Når jeg ikke så han i photo-piten iført svart hettegenser prydet studiobildene hans albumcover og pressebilder for noen av Norges aller største artister. Sigrid, Girl In Red, Sondre Justad, Aurora og No. 4 for å smått nevne noen.

En intervjuer som er svært selvbevisst på hvor mange ganger han sier: «på en måte» i løpet av en samtale. (Foto: Martin Bremnes.)

Jonathan er en utrolig ambisiøs, viljestyrt og engasjerende fotograf. En ting er de utrolig varme og flotte bildene han tar, men han har også en fantastisk evne til å stifte bekjentskaper og inngå samarbeid som gjør han ekstra spesiell i fotosammenheng.

Hvordan han har kommet seg dit han er, hvordan han lærte sin egenverdi og hvordan et av bildene hans endte på Time Square er bare noen av tingene vi snakker om i verdens første episode av Flacpodden.

En takk til de jeg må takke

En gang var det noen som sa noe sånt som: Er du smart omringer du deg med folk som er enda smartere. Vis meg vennene dine så skal jeg si deg hvem du er osv osv.

Det er altså det jeg har gjort. For å være en habil skriftlig musikkskribent er absolutt ikke overførbart til å lage podcast eller klippe i Premiere.

Derfor må jeg takke verdens beste podcastteam som har båret meg lett på sine sterke skuldre. Martin Bremnes, videograf av rang. Fride Næss Nonstad, produsent uten sidestykke og Tobias Grønborg, musikkprodusent og jingle-jedi.

Tre mennesker fullstendig overkvalifisert til å hjelpe meg med å lage debutpodcast.

En stor takk må også gå til Dapper. Klesbutikken, kafeen og baren hvor jeg tilbringer mer tid enn hva som er forsvarlig. Dapper har latt oss filme og spille inn podcast i deres stilige lokaler uten så mye som en mine og hvis det er en lokal sjappe på Grünerløkka du skal legge igjen noen grunker så er det Dapper. Hyggelige folk, stilige klær, digg mat og digg vin.

Foreløpig er det litt sporadisk når disse episodene kommer ut. Like sporadisk som året har vært si. Men det skal være en viss frekvens. Episodene kommer ut alle steder du hører pod og jeg håper dere er en brøkdel så spente på å høre som jeg er nervøs for å dele.

Er du en annonsør kanskje? Vil du støtte en ung entreprenør med hjerte av gull? La oss ta en uforpliktende prat da vel!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s