Kaotisk skaperenergi

Balestrand Badeklubb var nesten for mye for den lille scenen på Trevarefabrikken

Foto: Peder Ebbesen.

Balestrand Badeklubb på Trevarefabrikken, Henningsvær, 14.07.2021.

7/10.

Ute er det uhørt flott vær og uteserveringen renner over av folk fra alle andre steder enn Lofoten ikledd Amundsen-shorts og spreke briller. Inne på loftet av Trevarefabrikken er det lydprøver til kveldens konsert med Balestrand Badebklubb.  Kjartan Lauritzen og Boy Pablo-gitarist Gabifuego varmer opp sammen med deler av badeklubben, de har overtenning allerede, lenge før de skal på scenen.

Anlegget er nesten litt for bra, bassen litt for dyp og versene litt for gøye for en sittekonsert i en trevarefabrikk i nord.

Den lille hæren med kreative i Balestrand Badeklubb fant sammen etter Kjartan (Per Áki Sigurdsson Kvikne) åpnet hjemstedet i 2020 for å stimulere til en overflod av skaperi. Blant medlemmer i klubben har vi: Ditto, Kjartan Lauritzen, Jerry Folk, Bearson, Ketz, St Valentine, Leander, Niilas, Hester V75, Primadanna, Dutty Dior, Rafi, Synne, Ingo, Eirik Aas, Gabifuego, Ka2, Cutefabio, Kill, R1R, Big Snill, Spike og Onkel.

Å booke en liten armé til klubbkonsert i Lofoten er ukonvensjonelt og modig. Taktisk var det derfor at badeklubben ble innlosjert i et hus utenfor Henningsvær hvor lokalbefolkningen ble skjermet for overskuddsenergien.

Gabifuego og Kjartan Lauritzen på lydsjekk. (Foto: Peder Ebbesen.)

Klubbkonsert på lyseste natta

Midnattssolen og dunkel klubb er ikke så forenelig, men blendingsforheng og tunge røde lys gjør underverker når gjengen stiller mannsterke på den vesle scenen som egentlig ikke har plass til dem.

Som forventet er stemningen høy fra start. Produsenter og artister steller seg bak eller fyller en sofa til randen i påvente at de skal opptre. Forståelig så er det gullguten Kjartan som står mest foran mikrofonen, men også Erik Aas, Gabifuego, Ka2 og Ingebrigt Røyrane (Hester V75) får skinne mye i løpet av konserten som varer rundt to timer.

Vi får servert låter fra debutalbumet som «Byen til Balestrand», «Beso» og «Samma D» som sitter som skudd. Når man er så mange på scenen er det nesten sånn at man ikke trenger publikum, de er sine egne hypemen og heiagjeng simultant.

Eirik Aas var ekstra produktiv under kveldens konsert. (Foto: Peder Ebbesen.)

Produktive som ffff….

Kjartan tar til mikrofonen og forteller at i løpet av tiden mens de har vært innlosjert i huset to bruer utenfor Henningsvær har de jobbet med masse ny musikk, ja så mye at det muligens er nok til et nytt album sier han. Etter en solid applaus følger en rekke uutgitte låter som da tydeligvis har gått til bare et par dager i forveien og det er mektig imponerende hva de har fått til.

Noe av det vi hører oser mer av guttastemning enn gjennomtenkt låtsnekkeri, men en rekke beats, vers og produksjoner imponerer og hadde fått selv den mest vriene bransjeperson på Bylarm til å nikke anerkjennende på de svarte rammebrillene.

Så mye materiale er det Balestrand Badeklubb fremfører at konserten nesten varer litt for lenge. Man blir sliten av å måtte kontrollere energinivået, holde det ankret til stolene selv om man egentlig vil røre på seg. Nå er det bare å håpe på at de igjen klarer å koke ned kraften og slippe et Balestrand Badeklubb Vol. 2.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s